2013. augusztus 26., hétfő

Újabb hétvégére kölcsöneb, forgatás és készülés a kísérőkutya vizsgára //// Schon wieder Hundesitting, Dreharbeiten und Aufbereitung auf die Begleithundeprüfung

Apacs újra nálunk volt múlt hétvégén. Kidolgoztam egy új edzéstervet a 2 km-es évadnyitóra.
800m-ig hajtom őket, Apaccsal sikerült a kezdősebességünket 40 km/h-ra felnyomni; majd 1300 m-ig kocogó üzemmód, de 20km/h alá nem mehetünk és a maradék 700m-en újra kihajtom őket. Ezzel a tervvel feljavítottuk a tavalyi kerek 7 perces időnket 5perc 15 mp-re, ami majdnem 2 perc lefaragása. Ha nem lett volna 10 cm-es homok, akkor simán 5 perc alatt lefutottuk volna. Az első hely így is kb fél percet ver ránk.. :-(


De, ha Open BJW 2 kategóriában összevont lesz, szóval szánosokkal, akkor szép esélyünk van ezzel az idővel is, mert a szánhúzóknak még melegük lesz :-)


Visszatérve a Promo filmre, lassan, de biztosan haladunk. A sportos (frizbi, bj) részek már megvannak, még 1-2 trükkös kell, kis engedelmes és egy kis illesztés-vágás és a "piacra" dobhatom. Jó lett volna csinálni egy örző-védő munkásat is, a csibész szemszögéből, de ez még várat magára.




A BH vizsgakészülődésünk jelenleg ultra lassított üzemmódban zajlik. Mármint haladunk, csak a pontosítások végett csak folyamatos lassú tempóban történik, így pontosítható a szemkontaktus és a menet közbeni ültetés. A menet közbeni fektetés tökéletes, ugyanígy a szabályos behívás is. Úgy tudok az ilyen apró haladásoknak örülni :-)

**********************************************************************************

Nincsenek megjegyzések: