2013. július 5., péntek

Termékismertetők, -tesztek



Szeretném leszögezni, hogy nem reklámozási célból jön létre ez a poszt, csak érdekességből, hátha valakinek megkönnyítem a dolgát, ha vásárolni szeretne ilyen termékeket :-)

Kezdjük is a legújabb termékkel, amit a május-júniusi "A kutya"-ban hirdettek. PawCare ®  néven fut, úgynevezett "kutyalábtörlő". Megkerestem google-ban, hol a legolcsóbb, 3100- 4000.- között árulják. Kicsit borsos ára van, az utántöltő pedig 2100-3000.- között mozog.

Megrendeltem a kisebbik verziót, mert nekünk az is elég, meg hát olcsóbb is :-)
Szép rózsaszínt kaptunk (még kékben elérhető ebben a méretben), kicsit lehetne számomra masszívabb műanyagból is a doboz, hiszen ezt használjuk hosszabb ideig.
Kaptunk mellé egy minőségi tanúsítványt (svájci gyártmány), amin fel van tüntetve, hogy regisztrálhatunk és nyerhetünk (honlapcím, FB elérhetőség) és persze egy használati utasítást.

Na jó, kezdjük. Zacsi kinyit, öntsük bele. Persze ragad, nem akar kijönni, szedjük ki kézzel. Neonzöld színű, kicsit takonyállagú, de kellemes az illata! :-) (állítólag lenyelés esetén sem mérgező!)
Ez arra emlékeztet engem, mikor lehetett kapni ilyen koszösszeszedőt a billentyűzethez, csak kicsit olcsóbban. Végül is jó ötletnek tartom ezt a "kutyalábtörlőt", mert rengeteg mocsok van itt a belvárosban, amibe ugye akarva akaratlanul is átgázol a kutya. És ezeket nem szeretnénk a lakásunkban tudni (mi is levesszük a cipőnket).

Mai naptól kipróbáláson van a termék, ha beválik és nem egy hét után kell cserélni, akkor megérte az árát. Már csak arra kell megtanítanom Chloét, hogy mancsoljon bele mindig, ahogy hazaértünk (erre, amúgy a gyártó is felhívja a figyelmünket a használati utasításban, hogy megtaníthatjuk kutyánkat, hogy belelépjen) :-)






Következő termékünk a Pro-Vet ® -től a Mobility, ami ugye glükozamint tartalmaz és az izületeket és a porcokat védi és megelőzi azoknak az idő előtti kopását (munka- sportkutyáknak főleg ajánlott).
Ami legelőször feltűnt, hogy a magyar fordítása nem az igazi, de azért meglehet érteni.
90 db tabletta van a dobozban 1858.-ért. Napi 4 db-ot kellene adni / 10tkg-onként, amit kicsit sokallok (nekünk akkor kb 7-8 db-ot kellene bevenni) és akkor 12 napig lenne elég a doboz.
Ezidáig Korvimin Arthro-t használtam, de annak is iszonyatosan felment az ára (9000.- +) és az akciókra mindig vadászni kell.
Illatra megegyeznek, én most napi 3-at adok Chloénak, így egy hónapig kitart.



Utolsó termékünk a Scalibor ® kullancsellenes nyakörv. Vízálló (ami nekünk a legfontosabb szempont), szagtalan és 5-6 hónapos védelmet biztosít (ami tökéletesen látszik a nyakörv elhasználódásán, hogy mikor kell cserélni). Először márciusban cseréltem rajtuk most júliusban látszik, hogy teljesen lejött a fehér porréteg róla és már koszos is.
Nekünk ez vált be teljesen, az ára viszont eléggé változó, itt is figyelni kell az akciókat, hiszen nem mindegy, hogy 3200.- ért vagy 5500.-ért vesszük (főleg nem 2 kutyánál).
Amióta ezt használjuk, azóta ( le is kopogom) egy kullancs nem volt a kutyákban. Viszont a szúnyogok csipkedik őket.... Ettől nem vagyok lenyűgözve, mert ugye a hőmérséklet-növekedés miatt, már az európai országokban is megtalálhatóak azok a szúnyogok, amelyek a szívférgességet terjesztik. A másik hátránya a Scalibor ®-nak, hogy a bolhák ellen sem nyújt védelmet (nem tudom miért??), így sajnos ezt is alá tudjuk támasztani, hogy ha bolhás kutyával találkozunk, akkor bizony mi is azok lettünk. El kell menni az állatorvoshoz, megkérdezni, hogy melyik spot on-nal használható együtt a nyakörv (nehogy kölcsönhatásba lépjenek egymással a komponensek) és pár nap alatt - volt bolha, nincs bolha-. 
Mi ennél a nyakörvnél fogunk maradni :-)
 

Nincsenek megjegyzések: