2012. március 1., csütörtök

Versenykészülés

Készen van az új bringám!! Juhhu, első nap nem volt szívem összemocskolni, így ez elmaradt másnapra. Persze a keddi havazás nagyon kellett nekünk... Nekem migrén, kutyáknak latyak. Így maradt egy nagy séta a Duna parton, edzés nuku..
Szerdán viszont napsütés és .. dagonya. Nem is kell mondanom, hogy bringám ragadt a sárban, így kb másfelesére nőtt a szintidőnk.. De nem is baj, most nem hajtom a kutyát, szokja, hogy az új szánhúzóhámban hogyan kell rendesen húzni. Végül is van meg 16 napunk a Medve kupáig. Kicsit kezdek izgulni.
Betonon mentem, mint az örült, remélem, hogy a versenyen nem lesz dagonya, mert akkor örülni fogok annak is, ha beérünk a célba. :D

Viszont, aminek egyáltalán nem örülök, hogy Chloe csak fogy.. Persze Gáborom viszi agilityre, én jöringezek vele és kutyákkal bandázunk, a kaja meg maradt a szokásos adag. Le sem merem merni. A versenysúlya az olyan 18 kg, szeretnem 20kg- ra felhizlalni, hogy legyen egy kis zsírja is, amit el tud égetni, ne az izomzatát eméssze fel.
Most napi 2 adagot kapnak. Edzés/ séta után ez van napközben du. 13h-ig bezárólag, másfél csirke-farhát, tenyérnyi marhaszívvel, melle Gréti-mix (puffasztott rizs és kukorica), vagy rizs. Estere pedig zöldség leves Gréti-mixxel vagy húsos marhacsont. Kap meg kiegészítésként saját készített csirketöpörtyűt a zsíradag miatt. Sajnos, ha melle adok rendes kifőzött zsírt, 2-3 kanállal, akkor nagyon meghajtja. A vadhústól és a nyúlhústól nagyon lefogyott, így nem örülök annyira. Marad a csirke-pulyka-kacsa-marha.

Rengeteg hazai és külföldi szánhúzó, Jöringes oldalon olvasom, hogy "vizezik" a kutyát. Ez azt takarja, hogy tréning vagy verseny előtt 2-3 órával kap a kutya kb 5 dl zöldség-hús-levest, de csak a levet. Így nem dehidratálódik annyira. Nem tudom.. lehet, hogy először adok neki 2 dl-ert, nehogy kihányja. Ha pedig kocsival megyünk, akkor az egész felejtős, mert meg 1 kortyot is kihány :(

-------------------------------------------------------------------------------------
Mai kondicionáló edzésünk eredménye: 6,3 km 28 perc alatt, ingergazdag környéken (bicikli út, Duna part), elég jól ment, ugye visszafogtam 20km/h alá a betonúton. A végén kicsit lankadt a figyelme, de jó úton haladunk. Sajnos képek nincsenek :( A hattyúkkal és kacsákkal úszó kutyát szívesen lefényképeztem volna :)

Nincsenek megjegyzések: