2013. november 15., péntek

Véneki kutyafogathatjtó verseny OB /// Schlittenhunderennen in Vének, Landesmeisterschaft

Sötét, szakadó eső, Vének 22:00 múlt, dejavu. Mintha már tavaly is ugyanezek a kondíciók lettek volna, csak idén még esővel és még egy kutyával megspékelve.

Elfoglaltuk szállásunkat, a 2-es szobát (amiért itt is újfent elnézést kérünk, hogy elvittük magunkkal a kulcsot), bicikliket betároztuk, kennelt felállítottuk. Levest kutyáknak megfőztem volna, ha működött volna az indukciós főzőlap :D Így ez reggelre maradt, mert addigra találtam meg a kis villanyrezsót.

Reggeli helyzetjelentés : pályarövidítés kb 800m-es szakaszon, mert dagonya van...

Segítettem Laciéknak a nevezésnél, osztottam a rajtszámot és szedtem a pénzt. Majd a rajtig még relaxálással töltöttük az időt. Nagyon jól indultak a kutyók, a neckline meghozta várva várt eredményét, Apacs nem szabadult ki és Chloé szépen tudta tartani a tempót. Végig húztak, rajtból csak úgy kilőttünk :-)
A közönségnek is nagyon tetszettünk, állandóan ujjongtak és szurkoltak nekünk. Annyira jól mentek a kutyák, hogy meg is előztünk valakit.

Délután kimentünk a Dunához, kutyák kicsit kiengedhették a feszültséget, szabad rohangászás volt. Első nap a 4,5 km-ert 9:44 alatt mentük,  második nap azt hittem gutaütést kapok. Kutyák valamit benyaltak és úgy ment a hasuk, mint a vízfolyás... Menni akartak viszont, így indultam velük. Állatorvossal konzultáltam, amíg a közérzetük jó, addig nincs nagy baj. Diéta és széntabletta. Még egyszer köszönöm, Laci és Zsolt! :)

Persze, ez a verseny sem zárulhatott bakik nélkül, pálya elején megadta  magát a gyorszár és majdnem kiesett az első kerekünk.... Megálltam, visszahúztam, kutyákat kigabalyítottam a kötélzetből és továbbindultunk. Nem akartam hajtani őket, látszott rajtuk, hogy megvoltak viselve. 11:07 volt a második napi eredmény, de így is sikerült végre az a fránya első hely! (igaz kettőből)

A helyi nyugdíjas klub készített nekünk finom gulyás levest és palacsintát, egy szó mint száz, ez a verseny is remek hangulatban telt! Köszönjük a szervezőknek!  :-)

********************************************************************************
Stockdunkel, Regen, Vének, nach 22:00, mir ist dies schon irgendwie bekannt. Als hätte es voriges Jahr die gleichen ungünstigen Konditionen gegeben, nur jetzt regnet es echt heftig und wir haben noch einen Hund mit dabei.

Wir zogen in unser Nachquartier ein, ins Zimmer 2 ( wir entschuldigen uns nochmals, dass der Schlüßel bei uns blieb), Fahrräder zusammenmontiert, Hundekennel aufgebaut. Ich wollte noch die Suppe für die Hundis kochen, kam aber mit der Induktionsplatte nicht klar, ,also blieb dies für den morgigen Tag.

Morgiger Standpunkt: Streckenverkürzung von 800m, weil alles voller Schlam und Matsch ist..

Ich habe Laci bei der Anmeldung geholfen, verteilte die Startzahlen T-Shirts und sammelte das Geld ein. Bis zum Start haben wir noch gechillt.
Die Hunde waren voller Power, wir sind aus dem Start nur so hinausgeschossen, die zogen mich die ganze Strecke lang .Wir überholten sogar jemanden ! :-)

Den Zuschauer kamen wir echt gut rüber, die feuerten uns an und jubelten :-)
Am Nachmittag fuhren mit dem Rad zur Donau, dass sich die Hunde bisschen austoben können.

Nächsten Tag bekam ich die Krise... Chloé und Apache haben irgendwas aufgeleckt, und hatten solchen Dünnschiss, wie Wasser... Die wollten aber laufen,die zogen mich zum Start. Ich wollte die jetzt nicht auffordern zum ziehen, dass sah ich auch unserem Ergebniss. Am  ersten Tag unter 9:44, am zweiten Tag sind wir die 4,5 km unter 11:07 gefahren.

Und das schönste, a Sonntag mussten wir nach dem Start noch anhalten, da sich der Schnellspan vomVorderrad auslöste und mein Vorderrad fasst rausgefallen wäre.. Trotz allem, erlangten wir den ersten Platz ( na gut, wir waren nur zu Zweit in unserer Kategorie)

Alles zusammengesehen, hatten wir wieder ein Supiii Wochenende, danke für die Veranstalter! :-)





1 megjegyzés:

Applaureate* írta...

Szuperek vagytok!! :):)